Velikonoční nádivka

Mnoho z nás má Velikonoce spojené kromě koledování a barvení vajíček také s tradičními pokrmy, bez kterých bychom si tyto svátky jara nedokázali představit. Kromě sladkých beránků a mazanců patří k oblíbeným velikonočním jídlům také křupavá nádivka, kterou můžete podávat jako přílohu k pečeni, ale klidně i jako samotné jídlo. V následujícím receptu naleznete jednoduchý postup, jak si takovou klasickou jarní nádivku připravit.

Na porci pro 4 osoby budeme potřebovat:

  • 700 g kvalitního uzeného masa
  • 8 bílých rohlíků
  • 7-8 vajec
  • 250 ml polotučného mléka
  • 30 g rozpuštěného másla
  • hrst čerstvých kopřiv
  • půl hrsti petrželky
  • muškátový oříšek
  • sůl a pepř

Maso a rohlíky nakrájejte na drobné kostičky. Pečivo zalijte mlékem, nechte jej řádně nasát a poté kvalitně promačkejte, přičemž slijte zbytek mléka.

Rohlíky smíchejte s pokrájeným uzeným, rozkvedlanými vaječnými žloutky, máslem, solí, pepřem a nadrobno nasekanými kopřivami a bylinkami. Vše společně pečlivě promíchejte.

V čisté míse si mezitím vymíchejte bílky do tuhého sněhu, který poté opatrně vmíchejte do připraveného základu pro nádivku.

Vzniklou směs vložte do máslem vymazané formy a vložte do předehřáté trouby na 200 °C. Pečte přibližně 40 minut, dokud vršek nádivky nebude lehce nahnědlý a křupavý.

Dobrou chuť

Autor: Marie Majerová

Další novinky ze světa módy





Katalog slev

Katalog slev

Lady karta na Facebooku

Mapa slev v Mobilní bance

App Store - QR code

Mobilní banka pro Váš iPhone.

Google play - QR code

Mobilní banka pro Váš telefon s operačním systémem Android.

Windows Phone - QR code

Mobilní banka pro Váš telefon s operačním systémem Windows Phone 8.