Rychlé letní večeře

Znáte to. Vrátíte se z práce, venku je teplo, po náročném dni byste si nejraději lehla na pohovku a hodila nohy nahoru, ale stále je před vámi ještě jeden úkol, a to připravit večeři. Podívejte se na naše rychlé tipy, které nasytí a zároveň vám jejich snadná příprava ušetří spoustu času.

Kuře na grilu

Příprava masa na grilu je snad jednou z nejjednodušších a zároveň nejefektivnějších příprav pokrmů. Kuřecí maso (nejrychlejší přípravu zaručí výběr kuřecích prsou) omyjte a rozkrájejte na několik menších steaků. Maso vložte do misky, potřete menším množství olivového oleje a společně promíchejte. Rozpalte gril a připravte si několik snítku oblíbených bylinek – ideální chutí ke kuřecímu je například rozmarýn, tymián nebo saturejka. Jakmile dosáhne gril požadované teploty, položte maso na mřížku a na něj poklaďte vybrané bylinky. Podle typu masa grilujte požadovaný čas. Jakmile je maso ugrilované, vyndejte jen na tác, podle chuti dosolte a můžete podávat.

Rychlý salát Waldorf

Celerový salát Waldorf patří mezi kulinářskou klasiku, kterou si zamilovali i ti, kteří celeru běžně neholdují a co je na něm nejlepší? Jeho příprava vám zabere maximálně deset minut. Oloupanou půlku celeru společně se dvěma červenými jablky nastrouhejte nahrubo a ke vzniklé směsi přidejte větší hrst zralých hroznů nakrájených na půlku. Na pánvi lehce na sucho orestujte posekané vlašské ořechy, které po vychladnutí promíchejte s celerovým základem. Na dochucení použijte několik lžic kvalitní majonézy a sůl s pepřem dle potřeby.

Vaječné muffiny

Ideální surovinou k přípravě chutných, ale rychlých pokrmů jsou vejce. Připravte si formu na muffiny nebo několik menších zapékacích mističek. Formy vystelte po celém obvodu i na dně slaninou nebo kvalitní šunkou. Ve vetší míse smíchejte vejce (vždy jedno vejce na jednu misku), kukuřici, sušená rajčata, petržel, sůl, strouhaný parmezán a vše pečlivě promíchejte. Vzniklou směs vlijte rovnoměrně do připravených nádobek. Do každé z naplněných misek vyklepněte vždy ještě jedno vejce, které pouze zlehka z vrchu posolte a případně posypte zbytkem parmezánu. Takto připravené formy vložte do předehřáté trouby na 160 °C a pečte do té doby, než bude horní vejce dostatečně tvrdé.

Autor: Marie Majerová

Další novinky ze světa módy





Katalog slev

Katalog slev

Lady karta na Facebooku

Mapa slev v Mobilní bance

App Store - QR code

Mobilní banka pro Váš iPhone.

Google play - QR code

Mobilní banka pro Váš telefon s operačním systémem Android.

Windows Phone - QR code

Mobilní banka pro Váš telefon s operačním systémem Windows Phone 8.