Jak na rýži?

Rýže patří mezi hojně oblíbené a chutné přílohy, které můžete střídat v mnoha variantách.

Jak ale rýži připravit, aby nebyla příliš rozvařená, nebo naopak tvrdá? Ideálním pomocníkem pro přípravu rýže je rýžovar, my vám ale dnes přinášíme tip, jak uvařit lahodnou rýži jen se základním kuchyňským vybavením.

 Co budete potřebovat:

  • Odměrku
  • Vodu
  • kastrol s poklicí
  • Sůl
  • Rýži
  • Dřevěnou vařečku
  • Vidličku

Postup:

  1. Do kastrolu nalijte vodu (na jeden díl rýže použijte 1¾ dílu vody), osolte, přikryjte poklicí a přiveďte k varu.
  2. Do vařící vody vsypte odměřenou várku rýže, dřevěnou vařečkou lehce promíchejte, aby se od sebe jednotlivá zrníčka odlepila.
  3. Kastrol opět přiklopte, oheň nebo plotýnku snižte na minimum a nechte rýži pomalu probublávat dalších 18 minut. Poté odstavte kastrol z ohně a nechte rýži dojít dalších 5 minut.
  4. Těstě před servírováním promíchejte rýži zlehka vidličkou tak, aby se od sebe oddělila všechna zrníčka.

Dobrou chuť!

Autor: Marie Majerová

Další novinky ze světa módy





Katalog slev

Katalog slev

Lady karta na Facebooku

Mapa slev v Mobilní bance

App Store - QR code

Mobilní banka pro Váš iPhone.

Google play - QR code

Mobilní banka pro Váš telefon s operačním systémem Android.

Windows Phone - QR code

Mobilní banka pro Váš telefon s operačním systémem Windows Phone 8.