Homemade hrušková povidla bez stresu a námahy

Hrušková sezóna je v plném proudu a s ní přichází i dilema, jak přebytek tohoto lahodného ovoce zpracovat. Už jste vyzkoušeli všemožné varianty hruškových koláčů a přemýšlíte, kam svůj kuchařský um posunout? Zkuste si uvařit domácí hrušková povidla, která připravíte bez složitostí v troubě. Zavařená povidla můžete navíc využít kdykoliv v průběhu roku.

Budete potřebovat

  • cca 2 kg zralých hrušek, pokrájené bez jádřince (loupeme, pokud chceme mít povidla jemnější)
  • 500 g cukru krupice
  • 2 polévkové lžíce octa
  • mletá skořice dle chuti (cca 1 lžička) – záleží, na co budete chtít povidla využít
  • 1 panák rumu
  • 3 hlavičky tlučeného hřebíčku
  • 2 hvězdičky tlučeného badyánu

Jak na to

Do hlubšího pekáče vložíme hrušky nakrájené na kousky, smícháme s octem a na 200 – 250 °C pečeme cca 25 minut. V této fázi povidla nemícháme. Po uplynulé době na hruškový základ přisypeme 250 g cukru a dalších 15 minut pokračujeme v pečení, tento proces opakujeme se zbývající dávkou cukru ještě jednou. K upečeným hruškám nalijeme rum, přidáme skořici, badyán, hřebíček a vše promícháme a rozmixujeme ponorným mixérem. Mixujeme tak dlouho, dokud nedosáhneme požadované konzistence.

Ještě horká povidla plníme do připravených zavařovacích sklenic, které necháme vychladnout dnem vzhůru.


Dobrou chuť!


Autor: Marie Majerová

Další novinky ze světa módy





Katalog slev

Katalog slev

Lady karta na Facebooku

Mapa slev v Mobilní bance

App Store - QR code

Mobilní banka pro Váš iPhone.

Google play - QR code

Mobilní banka pro Váš telefon s operačním systémem Android.

Windows Phone - QR code

Mobilní banka pro Váš telefon s operačním systémem Windows Phone 8.